Yuva Maya, bayram sofralarına lezzet katıyor

“Abartmıyoruz, çok kabartıyoruz” mottosuyla hamur işlerine lezzet katan Yuva, Ramazan Bayramı için özel tarifler sunuyor. Bu tariflere ulaşmak, bayram boyunca birbirinden lezzetli hamur işleriyle sofranızı şölene çevirmek istiyorsanız Facebook ve Intagram’da Yuva Club hesaplarını takip edebilirsiniz.

Ev hanımlarının yıllardır mutfaktaki en büyük yardımcısı olan Yuva, “Abartmıyoruz, çok kabartıyoruz” mottosuyla hamur işlerine lezzet katıyor. Yuva, sofralarını şölene çevirmek isteyenler için https://www.facebook.com/yuvaclub ve http://instagram.com/yuvaclub sosyal medya hesapları üzerinden denenmiş, farklı ve yaratıcı hamur işi, ekmek ve tatlı tarifleri sunuyor. Ekmekten tatlıya, gözlemeden böreğe pek çok özel tarifi sofralarına taşımak isteyenler tarif ve tüyolara tek tık’la ulaşılabiliyor.

Yuva’nın tarifleriyle birbirinden farklı hamur işini ve hatta Ramazan tatlınızı bile evde hazırlayabilir, sofranıza yeni bir lezzet ekleyebilirsiniz. İşte Yuva’dan pratik Gül Tatlısı tarifiniz…

Malzemeler (6 kişilik)

Hamur için
5 buçuk su bardağı un (600 gr)

1 paket Yuva Instant Kuru Maya (11 gram) veya 1 paket Yuva Yaş Maya (42 gram)

1 küçük kahve fincanı sıvı yağ (60 gram) (yarısı hamur, diğer yarısı hamurları açarken üzerine sürmek için)

1 su bardağı portakallı gazoz (200 gram)
3 adet yumurta
1 adet portakal kabuğu rendesi ve suyu

Şurup için
4 su bardağı su (680 gram)
4 su bardağı şeker (700 gram)
1-2 damla limon suyu

Hazırlanışı
Su ve şekeri kaynatın, içine limon suyu ilave edip soğumaya bırakın. Geniş bir kapta un, maya, gazoz, sıvı yağ, portakal suyu, rendelenmiş portakal kabuğu ve yumurtayı karıştırın. Homojen ve kulak memesi yumuşaklığında hamur olana kadar yoğurun ve 4 parçaya bölün. Her parçayı sıvı yağla yağlayıp merdaneyle açın. Kenarından ince şerit genişliğinde parçalar kesin, rulo şeklinde sarın. Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Tüm hamurları yağlanmış tepsiye dizip oda ısısında 30-40 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 150-160 derecede fırında 35-40 dakika pişirin. Ardından sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Tatlınız soğuduktan sonra servis yapın.

İpucu

Kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.